Fyra ord från Simon Sinek som gör dig till en bättre ledare

När man talar om duktiga ledare så tänker nog många på en person som är duktig på att tala och inspirera människor för att driva mot gemensamma mål och en gemensam vision. Men vikten av att vara en bra lyssnare är minst lika viktig för att lyckas med sitt ledarskap.

Marissa Kind,  professor på Yale university säger: ”when employees feel listened to, they are less likely to feel emotionally exhausted and less likely to quit their job. They are also more likely to trust — and like — their bosses, and feel committed to them.”

Om du som ledare blir bättre på att lyssna, då vet du också vilka möjligheter och hinder som din organisation har för att uppnå era mål och er vision. Du kommer att veta vad respektive medarbetare behöver för att lyckas med sina aktiviteter och utveckling för att på bästa sätt trivas och lyckas på arbetsplatsen.

Hur blir du då en bra lyssnare?

Simon Sinek har sagt hur du gör med fyra enkla ord: ”var sist att tala”.

I nedan videoklipp på två minuter så kan du ta del av hans tips på hur du som ledare blir en bättre lyssnare genom att ”vara sista att tala”.

 

Vilka tips skulle du vilja dela med dig av för att bli en bättre lyssnare?

Vi skulle verkligen uppskatta om du vill dela med dig av dina tips och erfarenheter! Dela och kommentera gärna!

 

Leave a Reply