Panduro vet hur engagerade medarbetare påverkar affären

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Panduro engagerade medarbetare

Panduro är marknadsledande inom hobbymaterial i Europa med 95 butiker fördelade på sex länder

Panduro föddes ur ren skaparglädje när spanskättade Carlo Panduro började tillverka egna souvenirer och smycken i efterkrigstidens Danmark. Idag är Panduro marknadsledande inom hobbymaterial i Europa med 95 butiker fördelade på sex länder. Panduro jobbar med Pulsᐩ för att få sina team och ledare att må och prestera bättre. Vi ställde några frågor till Heidi Panduro, Retail Director på Panduro och Rebecka Hoolmé, HR Manager på Panduro.

Utmaningen

Panduro har alltid förstått värdet av engagerade medarbetare och att ha en tät dialog i sina olika grupper. Man har jobbat mycket med ledarutveckling men har fått basera sina beslut på vad man tror är bäst i stället för på fakta vilket gjorde det svårt att veta vad man skulle prioritera och agera på.

Panduro har valt att jobba med Pulsᐩ för att Pulsᐩ inte bara handlar om att mäta, utan framför allt om att göra och involvera

Panduro har valt att jobba med Pulsᐩ för att Pulsᐩ inte bara handlar om att mäta, utan framför allt om att göra och involvera. ”Utan aktivitet kan man inte förvänta sig en förändring i nästa mätning. Vi gillar enkelheten, att det finns en förankring i metod och teori, samt att Pulsᐩ Solutions är enkla och personliga att samarbeta med”, säger Rebecka.

Idag gör Panduro mätningar tre gånger om året vilket är den frekvens Panduro har kommit fram till fungerar bäst. Man ser till att alla chefer avsätter tid för återkoppling tillsammans med sina team och man arbetar med sin data på alla nivåer. Detta görs såväl i butiksteam som i ledningsgruppen. Panduro gör ingen skillnad på hur man jobbar med butikspersonal eller övrig personal. ”Man ska komma ihåg att många gånger är det mindre grupper ute i en butik och därmed kan det bli enklare att ha djupgående diskussioner i dessa grupper. Då blir det också tydligt att det handlar väldigt mycket om vad vi som team kan göra för att vi ska bli en ännu bättre arbetsplats” säger Heidi.

Det som skiljer dagens arbetssätt med hur det fungerade tidigare är framför allt att det blivit tydligare att ”vi verkligen menar det”. Man ”gissar” inte bara på vad som behöver göras utan agerar faktabaserat med tydliga prioriteringar och en tydlig aktivering av medarbetare och chef.

Resultat

Genom att jobba med Pulsᐩ på Panduro har blir det tydligt vad som ska prioriteras i olika team och också vilka behov och vilka resurser som behöver tillsättas. Heidi menar att den data man får från Pulsᐩ även är riktigt bra att använda i utvecklingssamtal och korta individuella samtal.

”Resultatet belyser även våra styrkor och hur viktigt det är att vi arbetar vidare med sådant vi gör bra! Det är inte alltid stora förändringar och investeringar som ska till, men vi får hjälp att vara mer lyhörda med vad som uppskattas och som vi kan göra mer av här och nu” säger Rebecka.

Tips till andra inom retail som vill lyckas med Pulsᐩ

  • Var transparenta med de utmaningar som ni har och var konkret i er feedback
  • Avsätt tid för alla team att jobba med sitt resultat
  • Fokusera på enskilda områden och förankra syftet med att välja dessa områden
  • Lägg energi och jobba kontinuerligt på att förtydliga att alla medarbetare är ansvariga för sitt eget och vårt kollektiva välmående: vad kan ”jag” bidra med för att göra det bättre för alla.
Panduro

Snabbfakta

Vem: Heidi Panduro, Retail Director och Rebecka Hoolmé, HR Manager.

Bransch: Retail

Favoritfunktioner:

Vill du utveckla ditt team och ditt ledarskap?

Kolla in Pulsᐩ. En AI-baserad plattform som coachar medarbetare och chefer till att må och prestera bättre.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Hur går man bäst tillväga för att ge positiv feedback? Är det enbart chefernas ansvar att ge positiv feedback? Positiv feedback är …

Jobba med feedback genom att använda feedbacktrappan Nyckeln till ett effektivt ledarskap samt en god kommunikation grundar sig till stor del i …

AI i rekryteringsprocessen En bra rekryteringsprocess är ett måste för företag och organisationer. Det är även ett av de områdena där artificiell …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen