Nacka Energi använder Pulsᐩ för att skapa rätt förutsättningar för en bra arbetsmiljö

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Bakgrunden till att Nacka Energi valde att arbeta med Pulsᐩ var att vi ville arbeta mer proaktivt med vårt arbetsmiljöarbete, säger Johan Ribrant, nätchef på Nacka Energi. – De vartannat år större mätningarna är bra men ger inte allt utan mer frekventa frågor och snabbare återkoppling hjälper oss att förändra till det bättre.

Bakgrund

Bakgrunden till att Nacka Energi valde att arbeta med Pulsᐩ var att vi ville arbeta mer proaktivt med vårt arbetsmiljöarbete, säger Johan Ribrant, nätchef på Nacka Energi. – De vartannat år större mätningarna är bra men ger inte allt utan mer frekventa frågor och snabbare återkoppling hjälper oss att förändra till det bättre.

Kontinuerlig mätning och dialog kring resultaten bidrar till ett större engagemang

På Nacka Energi menar man att en kontinuerlig mätning och dialog kring resultaten bidrar till ett större engagemang och delaktighet i den gemensamma arbetsmiljön. Det skapar också möjlighet att ha ett samtal om frågorna inom respektive team istället för att det fastnar i toppen av företaget. – Tar vi in medarbetarnas synpunkter kontinuerligt så förstärks ju möjligheten att kunna påverka och vara delaktig, vilket i sin tur ger ökat engagemang, säger Johan.

Det blir ingen förändring om inte medarbetarna är med

– Vi utgår ifrån att alla har en vilja att bidra och göra saker bättre. Nyckeln för att nå dit är först att belysa det vi vill förändra och prata om det och därefter kommer åtgärden, säger Johan. Johan belyser också att en annan viktig del för att lyckas med sitt arbete är att förtydliga att dessa åtgärder och beteendeförändringar inte är något som bara chefen ska göra, utan vi som grupp tillsammans. – Det blir ingen förändring om inte medarbetarna är med, fortsätter Johan.

– Man kan tro att det är enkelt att bara göra en medarbetarenkät och sen är man klar, men det är faktiskt ett arbete och lärande bakom varje fråga och diskussion. När väl frågan är ställd, så är minst hälften kvar då det är dialogen inom teamen som är stället det verkligen händer, avslutar Johan Ribrant.

Hur upplever ni att det är att jobba med Pulsᐩ och Pulsᐩ Solutions?

Mikaela Linnerstam, HR-Chef, beskriver hur hon tycker det är att jobba med Pulsᐩ:

  • Jättebra att man löpande jobbar med att undersöka den psykosociala arbetsmiljön genom att pulsa en gång i månaden
  • Chefer får snabbt tillgång till resultatet
  • Det är väldigt lätt att arbeta i systemet och göra sina egna analyser
  • Aktiviteterna är bra, tränar självledarskap. Ett sätt att lägga över ansvaret tydligt till medarbetarna att de bidrar till att förbättra resultatet.
  • En av mina favoritsidor är även ”hjälp” där chef och HR får massa bra tips på hur de kan hålla workshops eller jobba med resultatet på annat sätt. Blir lättare att göra punktinsatser och inte bara lika för alla
Pulsᐩ Solution - Nacka Energi

Snabbfakta

Vem: Johan Ribrant nätchef och Mikaela Linnerstam HR-Chef

Bransch: Energi

Favoritfunktioner:

  • Det är väldigt lätt att arbeta i systemet
  • Enkelt att göra sina egna analyser
  • Massor av hjälp till chefer hur de ska agera
  • Verktyget tränar självledarskap

Vill du utveckla ditt team och ditt ledarskap?

Kolla in Pulsᐩ. En AI-baserad plattform som coachar medarbetare och chefer till att må och prestera bättre.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Att bli chef för första gången är en spännande upplevelse, fylld med möjligheter att växa som person och lära sig nya färdigheter. …

Safeture – ett växande SAAS-bolag Safeture är ett svenskt SAAS-bolag med fokus på säkerhets- och riskhanteringslösningar för anställda över hela världen. Safeture …

Vi lever i en föränderlig värld där många företag står inför utmaningen att inte bara anpassa sig utan också att leda förändringen. …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen