fbpx

På NP Nilsson ligger personalen ägarna varmt om hjärtat

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

NP Nilsson och Puls Solutions

NP Nilsson är en familjeägd byggkedja med 7 bygghandelsbutiker samt 2 produktionsanläggningar

NP Nilsson är en familjeägd bygghandelskedja som verkar i södra Sverige där man genom butiker, produktionsanläggningar och leveranser når kunder i hela regionen med fokus på kuststräckan från Malmö till Halmstad. Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie medan de 7 bygghandels-butikerna finns i Båstad, Grevie, Halmstad, Helsingborg, Laholm, Osby och Ängelholm. Produktion och tillverkning finns i Förslöv och Klippan. Personalen har alltid legat ägarna av NP Nilsson varmt om hjärtat och därför har man valt att jobba med Pulsᐩ för att få sina team och ledare att må och prestera bättre. Vi ställde några frågor till Mona Henrysson, Personalchef på NP Nilsson.

Tidigare var det svårt att få ett helhetsgrepp

Tidigare hade man utbildningar och undersökningar men inte i samma omfattning som sedan man började jobba med Pulsᐩ. ”Med den fantastiska tillväxt vi haft de senaste åren började det bli svårt att få ett helhetsgrepp kring måendet och önskemålen ute i organisationen. Vi försöker alltid ha en lättillgänglighet och öppen dörr mellan ledare och personal” säger Mona.

NP Nilsson är ett företag som expanderar och växer starkt och det började det bli svårt att få ett helhetsgrepp med över 160 anställda. ”De tidigare avstämningarna vi gjort har varit bra men helt baserat på 1 mätning ca vartannat år och då fick vi en ögonblicksbild just då som platschefer och ledare näst intill själva skulle skapa egna handlingsplaner utifrån.” Den tiden fanns inte ute i organisationen.

Puls Solutions var lyhörda för våra önskemål

NP Nilsson valde att jobba med Puls Solutions för att de har ett mycket personligt tillvägagångssätt och det kändes som de förstod och var lyhörda för våra önskemål och behov. NP Nilsson mäter ca två gånger på per år och stämmer sen av med sina platschefer för att diskutera vilka områden de behöver fokusera på. Idag jobbar man mer aktivt från ledningen hela vägen ut i organisationen med de data man får från Pulsᐩ. ”Vi tittar på resultaten som blir och har möjlighet att tillgodose de önskemål som finns i organisationen samt tittar på de förslag som kommer direkt från de anställda” säger Mona. Man jobbar också på samma sätt med butikspersonal som kontorspersonal och tycker att det är ett väl fungerande arbetssätt.

Med ett eNPS på 58 har man både välmående personal och nöjda kunder

Genom att jobba med Pulsᐩ på NP Nilsson har man alltid resultaten lättillgängliga och de ligger till grund för arbetet framåt kring olika personalaktiviteter. En tydlig effekt av att arbeta med Pulsᐩ är att det blir en tydlig medvetenhet om vad personal önskar. ”Många önskade mer utbildning och vi har nu satsat på både ökad utbildning för våra byggsäljare samt säljutbildning för våra nyanställda.

Detta är en direkt följd av de önskemål och resultat som framkom i mätningen” menar Mona.

Man har alltid haft korta beslutsvägar på NP Nilsson och platscheferna tar ett stort ansvar för att skapa bra relationer på anläggningarna. ”Personalen har alltid legat ägarna varm om hjärtat. Det är fortfarande så vi jobbar och vi månar alla om det vi själva kallar NP-andan. Att det skulle generera i ett eNPS värde på 58 var en glad överraskning” säger Mona.

Monas tips till andra inom detaljhandeln som vill lyckas med Pulsᐩ

Trots att det idag finns många fina program som kan hjälpa både anställda, ledare och personalchefer så får man aldrig glömma bort den enskilda personen! Kommunicera och var tydlig, ge varandra feedback. 

NP Nilsson använder Puls

Snabbfakta

Vem: Mona Henrysson, Personalchef

Bransch: Retail/byggvaror

Favoritfunktioner:

  • Lättanvänt och enkelt att få ut jämförelsetal mellan anläggningarna
  • Konkreta tips till medarbetare och chefer
  • Alltid en enkelhet som genomsyrar all kontakt
  • En otrolig vilja att hjälpa till att tillgodose våra önskemål

Vill du utveckla ditt team och ditt ledarskap?

Kolla in Pulsᐩ. En AI-baserad plattform som coachar medarbetare och chefer till att må och prestera bättre.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Som chef kan det vara en utmanande uppgift att hantera medarbetare som inte presterar och som inte lever upp till förväntningarna. Det …

Här är några tips på hur du som chef kan agera om ditt team inte lyssnar på dig Identifiera rotorsaken Försök att …

6 sätt för dig som chef att skapa ett team med hög psykologisk trygghet Att skapa en psykologiskt trygg arbetsplats är avgörande …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen