Trelleborgs Energi sätter medarbetarengagemanget i fokus med Pulsᐩ

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Bakgrund

Trelleborgs Energi ägs av Trelleborgs kommun och är Trelleborgarnas eget energibolag som gör staden ljusare, varmare och smartare. Trelleborgs Energi är ett relativt nybildat bolag och började arbeta med Pulsᐩ därför att medarbetarengagemang var ett av bolagets första prioriteringar. Vi ställde några frågor till Magnus Sahlin, VD på Trelleborgs Energi.

Pulsᐩ är användarvänligt och enkelt

Trelleborgs Energi valde att jobba med Pulsᐩ därför det är ett användarvänligt system där det är enkelt att få en översikt och sedan skifta mellan olika avdelningsresultat.

”Vi genomför pulsmätningar 2 gånger per år och därefter arbetar vi bolagsövergripande och på avdelningsnivå med förbättring av prioriterade områden” säger Magnus.

Man har ett målinriktat arbete med konkreta handlingsplaner och involvering av personal i samtliga frågor.

Frågor som prioriteras och följs upp blir också gjorda

”Detta arbetssätt har resulterat i en ständigt uppåtgående trend och ett dagsresultat som kvalar in bland branschens högsta medarbetarengagemang” säger Magnus.

Genom att arbeta med data och rekommendationer från Pulsᐩ har man t.ex. uppnått ett eNPS på +51 och ett resultat på efterlevnad av värdegrunden på 9 av 10. Man har en systematik och uppföljning av frågor som prioriteras och dessa blir också gjorda.

”Vi har dessutom haft en konstant uppåtgående trend inom alla frågeområden som inte alls har påverkats av pandemi-tider de senaste 2 åren” säger Magnus.

Magnus tips till andra inom energibranschen som vill lyckas

Ett ökat engagemang och välmående är inget som bara sker av sig själv. Att aktivt arbeta med frågeställningarna genom att sätta konkreta mål och följa upp dem är några av nycklarna till att man lyckas så bra på Trelleborgs Energi.

”Systematik och uppföljning är nyckeln i denna typ av arbeten. Bestäm er för att prioritera förbättringen av dessa frågor och involvera personalen i alla steg. Var beredd på att prioritera detta innebär att annat behöver bortprioriteras” säger Magnus.

Trelleborgs energi

Snabbfakta

Vem: Magnus Sahlin, VD

Bransch: Energi

Favoritfunktioner:

  • Dashboarden med översikt av respektive kategori och eNPS resultatet
  • Väldigt enkelt och användarvänligt

Vill du utveckla ditt team och ditt ledarskap?

Kolla in Pulsᐩ. En AI-baserad plattform som coachar medarbetare och chefer till att må och prestera bättre.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Som chef är det lätt att du fastnar i gamla mönster och rutiner. Det är ibland lättare sagt än gjort att testa …

För att förbättra organisationens övergripande prestationer och uppnå ett lyckat arbete, krävs det samarbete och engagemang från medarbetarna där alla är med …

Kommunikation på arbetsplatsen är en förutsättning för att lyckas i organisationen och är av stor vikt av flera skäl. Det är ett …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen