Vad kostar oengagerade medarbetare?

By maj 30, 2017För Chefen
Kostnad oengagemang

Bara 1 av 6 svenskar är engagerade på sitt jobb enligt Gallups undersökning som publicerades för några år sedan. Mer skrämmande är att hela 73% av deltagarna i undersökningen var så oengagerade att de mest satt av tiden i väntan på lunch eller rast. Resterande 11% är den allra värsta kategorin som enligt undersökningen aktivt motarbetar sin arbetsgivare, ibland med ambitionen att skada företaget.

Vad kostar då oengagerade medarbetare?

  • Förutom rent produktionsbortfall, sämre kvalité i leveranser och lägre kundnöjdhet går det enkelt att uppskatta vad oengagemanget kostar.
  • Andelen omotiverade medarbetare x lönekostnad x antal medarbetare x prestationsbortfall = kostnaden för omotiverad personal
  • Exempel: En arbetsgivare med 100 anställda med en genomsnittlig heltidslön på 400 000 kr per person och 30% uppger att de är oengagerade som presterar 70% jämfört med en engagerad medarbetare kostar företaget 3,6 Mkr varje år.
  • En omotiverad individ mår ofta sämre även privat och har högre risk att bli sjukskriven.
  • Vilket Return On Engagement har du?

medarbetarengagemang

Källa: Vd-tidningen

Vill du ha våra artiklar och inlägg löpande? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer ca en gång per månad. Puls Solutions finns därför att vi vill skapa framgångsrika och attraktiva verksamheter, med engagerade medarbetare, som kontinuerligt förbättrar sig och levererar högre avkastning mot tuffare mål som går att mäta på riktigt. Vi kallar detta för avkastning på engagemang – Return On Engagement. www.puls-solutions.se

Är du intresserad av hur du på ett nytt sätt kan maximera affärsresultat och medarbetarengagemang?

Ladda ner en gratis guide som beskriver hur

Leave a Reply