Fyra vanor som sänker din stress och ger dig superkrafter

Stress, mentalt superstark

Mentalt starka människor har ofta vanor som gör att de känner sig mindre stressade och får superkrafter som gör att de presterar bättre, orkar mer och har roligare i livet!

Ta efter dessa vanor och testa hur de påverkar dig:

1. Tävla bara mot dig själv

Mentalt starka människor står emot frestelsen att hela tiden jämföra sig med andra. Att jämföra sig med andra kan vara väldigt missvisande för du vet inte vad som ligger bakom den där bilden på facebook eller den där löneförhöjningen som kollegan fick. Fokusera istället på dig själv, din egen utveckling och vad du själv kan påverka.

En enkel fråga att ställa sig på kvällen: Var jag bättre idag än vad jag var igår?

2. Ta bort alla människor i din omgivning som förgiftar dig mentalt

Framgångsrika och mentalt starka människor nämner ofta en gemensam lärdom: de skulle ha avslutat den där relationen eller sagt upp sig från det där jobbet tidigare. Avsluta relationer med människor, miljöer och arbeten som tär på din energi. Fokusera istället på de som ger dig energi och vårda dessa relationer.

3. Försök inte att kontrollera allting

Inse att du kan inte styra över allt som sker. Där finns massor av externa faktorer som du inte kan påverka. Det du däremot kan påverka är hur du väljer att agera och känna. Acceptera dina tankar och känslor, även om det är rädsla och oro. Fokusera på vad du kan påverka och göra och se till att det du gör leder dit du vill.

4. Göd det du vill ha mer av

Du blir vad du tänker. Se dig själv som en student i livet som hela tiden lär dig. Du lär dig av misstag och du lär dig av framgångar men se till att du nyttjar denna lärdom på ett positivt sätt, föd din gärna med positiva tankar och du kommer att få mer positiva händelser i ditt liv.

Vilka vanor ger dig superkrafter?

Vi skulle verkligen uppskatta om du vill dela med dig av dina tips och erfarenheter! Dela och kommentera gärna!

 

Leave a Reply