Tre nycklar till att vara en autentisk ledare

Tre nycklar till att vara en autentisk ledare.

För att bygga förtroende hos din kollegor och medarbetare är det viktigt att vara autentisk som ledare. Men vad innebär det egentligen att vara autentisk?

Att vara autentisk innebär att du är den du säger att du är och att du agerar därefter. Visst låter det enkelt men trots detta får många ledare feedback på att de behöver bli bättre på detta. Det visar sig ofta i minskad trovärdighet.

Här är tre nycklar till hur du blir autentisk som ledare:

1. Ta ansvar

Ta ansvar för ditt team och er prestation. Skydda ditt team och bry dig om medarbetarna i ditt team. Bry dig om dem på riktigt hur de mår och vad de behöver från dig för att kunna prestera. Det innebär inte att du ska sluta att vara chef och representera din arbetsgivare. Ibland måste du fatta tuffa obekväma beslut och ta de tuffa samtalen. Men det innebär att du ska ta ansvar och bry dig om ditt team, på riktigt.

2. Var konsistent

Var konsistent genom att agera som du ber andra att agera och så som ni kommit överens om att agera. Gör detta över tid och när medarbetarna ser detta så bygger det förtroende för dig. Ett högt förtroende är grundläggande för att ett team ska kunna fungera.

3. Var ärlig mot dig själv

Var ärlig med vem du är och vad du brinner för. Vad får dig att gå upp på morgonen? Vad brinner du för och hur kan du sprida din passion till dina medarbetare?

Lycka till!

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.

Leave a Reply