Så leder du på distans

By mars 26, 2020För Chefen, För HR-Chefen
Work from home

Så leder du på distans

Många ledare har medarbetare som jobbar hemma eller på annan ort, kanske t.o.m i ett annat land.

Att leda på distans kan skapa en hel del utmaningar. För att hjälpa dig som leder på distans har vi skapat en guide som du kan ladda ner gratis här.

Här kommer några konkreta tips och inspiration från guiden på hur du som ledare kan leda medarbetare som arbetar hemma och på distans:

olika orsaker:

1

Förstå utmaningen med att leda på distans

Inse att leda på distans är en utmaning. Det ställer högre krav på dig som chef när du ska leda på distans: skapa samhörighet, uppdatera dem om mål, status, information och förväntningar.
2

Kommunikation är nyckeln

Skapa en struktur för hur ni ska kommunicera och ha en en väl fungerande kommunikationen med HELA ditt team. Var noga med att ingen får känna sig bortglömd.
3

Skapa en känsla av att alla arbetar i ett team

Prata med varandra – inte bara om jobbet utan även privata ärenden. Bry dig om hur medarbetarna mår: fråga och lyssna på svaret. Ha team möten på webben så att ni ser varandra.
4

Skapa prestationer i team på distans

Sätt upp tydliga mål för veckan och låt var och en komma fram till sitt eget mål.
Sätt upp check in morgon och kväll: vad ska du arbeta på idag? vad har du fokuserat på under dagen? Akta dig för att skapa en övervakarmentalitet som chef – det handlar om att du ska hjälpa dina medarbetare till framgång.
5

Slutligen…

Fira tillsammans även om ni inte ses. Fira att ni når mål, att någon fyller år, att det är fredag, etc. Ett telefonsamtal kan vara skillnaden. Ring upp dina medarbetare, en och en, och kolla läget. Det får dina medarbetare att känna sig sedda, behövda och vara en del av gemenskapen.
Vill du bli ännu vassare som ledare? Ladda ner en gratis guide på hur du leder på distans

Lycka till och hör såklart av dig om du undrar något 🙂

Coachande medarbetarundersökning

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.

Leave a Reply