Kickstarta motivationen hos dina medarbetare efter semestern

By augusti 11, 2020För Chefen, För HR-Chefen

Kickstarta motivationen hos dina medarbetare efter semestern

Första veckan på jobbet efter en lång härlig semester? Då kanske det känns lite tungt att börja jobba igen, så är det för de flesta.

Här är några tips på vad du som chef kan göra för att boosta motivationen hos dig själv och dina medarbetare:

olika orsaker:

1

Börja lite lugnare

Låt dig själv och dina medarbetare få lite tid på er att komma igång innan ni drar på för fullt. Boka in en långlunch och fira att ni är tillbaka. Ta en extra lång fika och prata om vad ni har gjort under semestern.
2

Kör en snabb engagemangsövning

Boka in en timme med ditt team och låt var och en fundera på minst tre saker som är bra med er arbetsplats. Låt var och en skriva ner det man tycker är bra och kort presentera för gruppen. Skriv ner och spara denna guldgruva med styrkor som ni kan fortsätta att utveckla under hösten.
3

Prata om nutid och framtid

Samla ditt team och gör en snabb summering av hur läget är hos er just nu och vad ni kommer att fokusera på under hösten. Vilka positiva effekter förväntar ni er av detta?
4

Reflektera över era vanor

Låt teamet reflektera över era invanda mönster och beteenden som ni har hos er. Är det något ni skulle vilja ändra på? Vad är viktigt att ni fortsätter att göra?
5

Ha ett kort en-till-en möte med respektive medarbetare

Boka in ett kort möte med respektive medarbetare. Fråga hur sommaren har varit och lyssna aktivt. Strössla gärna med beröm och hur du värdesätter det jobb som just den medarbetaren utför. Kanske det var något bra som hände före sommaren som du kan ta upp igen och påminna medarbetaren om?

Vill du bli ännu vassare som ledare? Prenumerera på vår blogg här.

Lycka till och hör såklart av dig om du undrar något 🙂

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.

Leave a Reply