Fem engagerande tal att lyssna på för inspiration och motivation

By december 3, 2020För Chefen, För HR-Chefen
motivationstal

De flesta behöver få ny inspiration ibland för att skapa motivation och engagemang hos sig själv och sina medarbetare. Ett motivationstal från dig som ledare kan ge energi och inspiration till dina medarbetare.

Nedan hittar du några filmer med motiverande tal som vi tycker är bland de bästa i världen. Inspireras och gör ditt eget tal till din grupp för att höja motivation och engagemang. Funkar superbra på distans också 😉

J.K. Rowling: “The Fringe Benefits of Failure, and the Importance of Imagination” (2008)

J.K. Rowling är författaren till Harry Potter. I sitt tal från Harvard 2008, pratar hon om vikten av att kunna ha fantasi och att våga misslyckas och hur det kan vara avgörande för framgång. Många organisationer borde inspireras av detta för att snabbare och bättre kunna skapa nya innovationer och ett högre medarbetarengagemang. Våga misslyckas, skapa lärdomar och utvecklas.

Simon Sinek: Live2Lead 2016

Simon Sinek är författare och talare, känd för sina ledarskapsföredrag. I detta tal pratar han om vikten av förtroende och samarbete i organisationer och belyser även hur han ser att många ledare agerar i förhållande till detta.

Steve Jobs: ”How to Live Before You Die” (2005)

Denna video där Steve Jobs talar på Stanford har ca 24 miljoner visningar på YouTube. Där finns massor med lärdomar som alla kan inspireras av. Kanske den sista delen av talet sammanfattar hans budskap i följande mening:

”Stay hungry. Stay foolish.”

Dan Pink: ”The Puzzle of Motivation” (2009)

I näringslivet är det fullt av provisioner, bonusar, andra incitament, det här är de saker som motiverar människor, eller hur? Enligt Dan Pink i sitt TED-tal från 2009 kan sådana yttre motivatorer (”morötter och piskor”) faktiskt göra mer skada än nytta. Men du som läser Puls Solutions blogg vet redan att det är andra faktorer som skapar den inre motivationen, motivation på riktigt!

Al Pacino: ”Inch by Inch” (1999)

Det här talet kommer från filmen Any given Sunday, men detta tal är djupare än fotboll, det handlar om liv och förlust, det handlar om teamwork, att genomföra tunga uppgifter steg för steg tillsammans mot ett gemensamt mål. Lyssna och inspireras!

Om du vill veta mer om hur du leder på distans så kan du ladda ner en guide gratis här.
Vill du bli ännu vassare som ledare? Prenumerera på vår blogg här.

Lycka till och hör såklart av dig om du undrar något 🙂

Vill du bli en ännu bättre ledare?

Prova Puls självcoachingmodul!

En digital ledarcoach som skapar grymt bra ledare.

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.

Leave a Reply