fbpx

Vilket är det vanligaste misstaget som ledare?

vanligaste misstaget som ledare

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Vilket är det vanligaste misstaget som ledare gör?

Vi frågade en av våra kunder: Charlotte Lundgren arbetar som Team & Leadership development manager på Tepe.  

Charlotte tycker inte man ska prata om misstag utan kalla det lärdomar: ”för det är det vi gör och vi lär ju oss av våra misstag förhoppningsvis”.

Det handlar om att hela tiden lära sig och utvecklas som ledare och ibland går det väldigt fort i många organisationer: ”Det händer så mycket att man inte hinner stanna upp och reflektera för att lära sig” säger Charlotte. 

Att inte stanna upp och reflektera utan bara köra på är det vanligaste misstaget, eller lärdomen, som ledare gör enligt Charlotte. 

Det finns studier som visar att regelbunden reflektion är något som ökar produktiviteten, gör dig mer kreativ och mer medveten om dina val och dina beslut. 

Charlotte menar att det inte behöver vara så komplicerat eller ta så lång tid att reflektera: ”att reflektera behöver inte vara att du sitter ner i flera dagar utan det räcker att du sitter på vägen hem i t.ex bussen”. 

”Att reflektera är en outsinlig källa till saker som du kan lära dig av och veta hur du ska tackla till nästa tillfälle när något liknande händer igen”. 

I denna video delar Charlotte med sig av sina erfarenheter och tips kring hur du blir en bättre ledare genom att reflektera: 

Vill du öka ditt teams prestation?

Ladda ner vår guide och ta del av konkreta tips som du kan göra redan idag.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!