Så skapar du engagerande medarbetarupplevelser

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Coachande medarbetarundersökning

Enligt Jacob Morgan, https://thefutureorganization.com, överpresterar företag som aktivt arbetar med medarbetarupplevelser på flera finansiella nyckeltal som: lönsamhet, personalomsättning och produktivitet per anställd.

Medarbetarupplevelser innebär att man sätter på sig medarbetarnas glasögon och förstår deras upplevelser på arbetsplatsen från första anställningsintervjun och genom olika milstolpar i karriären. Genom att skapa insikt och förståelse kan man ta fram en strategi för medarbetarupplevelsen för att skapa förutsättningar för ett ökat engagemang och ökad lönsamhet.

Dessa strategier för medarbetarupplevelser innefattar allt från den fysiska arbetsmiljön till vilka digitala verktyg man använder för att möjliggöra ett produktivt arbete. Detta innebär att du måste arbeta tvärfunktionellt med andra organisationer såsom IT, marknadsföring, internkommunikation och fastighetsförvaltning för att skapa en sammanhängande upplevelse för medarbetarna.

Medarbetarupplevelsen sätter personalen i centrum och Richard Branson sammanfattar det så bra när han säger: ”So, my philosophy has always been, if you can put your staff first, your customers second, and shareholders third, effectively, in the end, the shareholders do well, the customers do better, and your staff remains happy.”

Du skapar engagerande medarbetarupplevelser genom att framförallt arbeta med tre områden:

  1. Kulturen: vad är det för känsla du får när du går in på en arbetsplats? Hur agerar ledare och medarbetare mot varandra och mot kunderna? Vi upplever alla en kultur på våra arbetsplatser bestående av olika accepterade beteenden.
  2. Tekniska hjälpmedel: Vilka verktyg finns att tillgå på din arbetsplats som underlättar för medarbetarna? För att skapa en bra och stark kultur krävs verktyg som hjälper medarbetarna att vara produktiva och hjälper dem att nå affärsmål, inte bara verktyg som fokuserar på de vanliga affärskraven.
  3. Fysisk arbetsplats: Den fysiska arbetsplatsen är det vi kan se, lukta och känna på. Det är färgen på väggarna, planlösningen, demografin hos medarbetarna etc. Genom den fysiska arbetsmiljön kan vi underlätta för ökad flexibilitet, autonomi och skapa samhörighet med andra.

Dela gärna med dig av hur du arbetar med medarbetarupplevelsen på din arbetsplats. Vilka framgångar har ni gjort? Vilka hinder stöter ni på? Vilka effekter ser ni av ert arbete?

Vill du ha våra artiklar och inlägg löpande? Prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer ca en gång per månad. Puls Solutions finns därför att vi vill skapa framgångsrika och attraktiva verksamheter, med engagerade medarbetare, som kontinuerligt förbättrar sig och levererar högre avkastning mot tuffare mål som går att mäta på riktigt. Vi kallar detta för avkastning på engagemang – Return On Engagement. www.puls-solutions.se

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Påskveckan är igång och det är en period som präglas av historiska och kulturella ritualer där många avstår från det vardagliga för …

Advenica AB är ett ledande företag inom cybersäkerhet Advenica AB är ett ledande företag inom cybersäkerhet med drygt 100 medarbetare fördelade på …

Att hantera effekterna av klimakteriet på arbetsplatsen kan vara en stor utmaning, kanske särskilt för manliga chefer som varken har egna erfarenheter …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen