Ladda om, fokusera och boosta dig och ditt team inför andra halvan av 2023

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Ladda om, fokusera och boosta ditt team inför andra halvan av 2023

Åh, den sköna sommarsemestern är över. Men när de sista sandkornen borstats av från skorna är det dags att återvända till arbetslivet med förnyad energi och engagemang. Att komma tillbaka till arbetet efter semestern kan vara ångestfyllt för vissa, men det är också en möjlighet att dra nytta av den energi som du har fått från din lediga tid och kanalisera den genom att boosta ditt team. Här är några tips till dig som chef hur du kan boosta dig och ditt team inför hösten. 

Reflektera innan du börjar agera

Innan du kastar dig huvudstupa in i dina rutiner på jobbet, ta en stund till att reflektera över upplevelserna från din semester. Finns det något som du har lärt dig från dina upplevelser eller en bok som du har läst? Hur kan du tillämpa de lärdomarna på din ledarroll? Kanske upptäckte du nya kulturer, träffade nya människor, fick nya insikter eller ställdes inför oväntade utmaningar – dessa möten kan erbjuda nya perspektiv och innovativa tillvägagångssätt för de utmaningar ditt team ställs inför under hösten. Reflektera gärna också rent allmänt över ditt ledarskap: vad gör du bra, vad ska du fortsätta att göra och vad bör du göra mindre av? Här är en guide som du kan använda när du reflekterar. Använd den här reflektionstiden för att få insikter som kan vägleda dig i utvecklingen av din ledarstil och ditt team. 

Använd din energi för att öka din motståndskraft

Att dra sig tillbaka från vardagsstressen ger dig möjlighet att ladda om dina mentala och emotionella batterier. Använd denna förnyade energi till att införliva ditt ledarskap med positivitet och motståndskraft. Fråga dina medarbetare om hur deras semester har varit och vad de har gjort. Lyssna och bry dig om. Dela dina semesterberättelser med ditt team: det gör dig mer mänsklig som chef (att även du njuter av att vara ledig), och det inspirerar också ditt team i att prioritera sitt eget välbefinnande. En utvilad chef är bättre rustad att hantera stress, fatta strategiska beslut och stödja sitt team i att nå sina mål.

Se över era mål och hur ni ska nå dem

Se över era mål inför hösten, så att dessa är tydliga för alla. Bryt ner större mål i mindre, uppnåbara aktiviteter för att säkerställa en stadig och progressiv takt. Kommunicera dessa mål till ditt team, involvera teamet och prata om målens syfte samt hur ni ska uppfylla dem. Använd din kreativitet, som du förhoppningsvis fått mer av under semestern,  till att brainstorma innovativa strategier som kan driva ditt teams produktivitet och tillväxt.

Bygg vidare på samhörigheten i ditt team

Semesterperioden har kanske skapat ett tillfälligt tomrum i ditt team, men det ger också en möjlighet att stärka banden nu när ni är tillbaka. Ta tid att återkoppla med varje teammedlem individuellt, och visa äkta intresse för hur de känner inför hösten. Fixa en enkel teambuilding eller en lunch med teamet för att återknyta kontakten. Kom ihåg att en stark känsla av samhörighet och förtroende är avgörande för ett högpresterande team.

Att återvända till arbetet efter en semester handlar inte bara om att komma ifatt med e-post och möten – det handlar om att utnyttja de värdefulla lärdomarna och inspirationen som du har fått från din tid borta, för att lyfta ditt ledarskap och driva ditt team mot nya framgångar. Ta tillvara på denna möjlighet att reflektera, ladda om och stärka samhörigheten i teamet. Kom ihåg att höstens arbete kommer vara mycket roligare om du har ett motiverat och engagerat team. Dessutom kommer det också leverera bättre resultat. 

Vill du öka ditt teams prestation?

Ladda ner vår guide och ta del av konkreta tips som du kan göra redan idag.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Hur går man bäst tillväga för att ge positiv feedback? Är det enbart chefernas ansvar att ge positiv feedback? Positiv feedback är …

Jobba med feedback genom att använda feedbacktrappan Nyckeln till ett effektivt ledarskap samt en god kommunikation grundar sig till stor del i …

AI i rekryteringsprocessen En bra rekryteringsprocess är ett måste för företag och organisationer. Det är även ett av de områdena där artificiell …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen