Är du en manlig chef? Då ska du lyssna in på nästa Puls Campfire om klimakteriet och hur det kan påverka dina anställda

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

manlig chef och klimakteriet

Att hantera effekterna av klimakteriet på arbetsplatsen kan vara en stor utmaning, kanske särskilt för manliga chefer som varken har egna erfarenheter eller förstår innebörden av hur klimakteriet faktiskt kan påverka en kvinna.

Många chefer har brist på kunskap gällande klimakteriet

Ämnet är ofta tabubelagt trots att klimakteriet är något som alla kvinnor går igenom. Kunskapen om klimakteriet är för många arbetsgivare bristfällig, vilket kan leda till att rätt stöd inte ges till de kvinnor som upplever det. Vikten av trygghet och förståelse på arbetsplatsen är viktig, speciellt under livsförändrade perioder. Att öka medvetenheten och stödet kring klimakteriet är avgörande för att skapa en hälsosam och inkluderande arbetsmiljö.

Varför är det viktigt att chefen har kunskap och bryr sig?

Att ha förståelse och vara empatisk som person är två nödvändiga komponenter i ett effektivt ledarskap. Som chef spelar du en väldigt viktig roll i att skapa en inkluderande och stödjande arbetsmiljö för alla medarbetare. Kvinnor i klimakteriet kan kämpa i tystnad, rädda för att de ska ses som mindre kompetenta eller att deras symtom ska missförstås som en brist på engagemang eller arbetslust.

Klimakteriets påverkan på arbetsplatsen

När medarbetare navigerar genom klimakteriets turbulenta vatten utan en livräddare av stöd, kan det slå hårt mot deras förmåga att glänsa på jobbet. Det kan bli ett högt pris för samhället om det finns okunskap. En arbetsplats som inte anpassar sig efter dessa utmaningar kan leda till ökad sjukfrånvaro, minskad motivation och till och med förlust av erfaren och värdefull personal. En hel del kvinnor säger upp sig eller blir sjukskrivna på grund av klimakteriet för att de inte får rätt stöd från sin arbetsplats. 

Lyssna in på kommande Puls Campfire webinar

Detta är ett tillfälle för dig som arbetsgivare att få tips och inspiration på vad du kan göra för att ge rätt stöd till dina medarbetare. Vi har bjudit in vår gäst Jenny Svensson från https://begreat.se/ som kommer att dela med sig av verkliga händelser och erfarenheter, utmaningar samt lösningar relaterade till klimakteriet på arbetsplatsen. Under webinariet utforskar vi praktiska åtgärder och metoder som kan implementeras på arbetsplatsen för att utveckla en arbetsmiljö som inkluderar alla och skapa en mer stödjande arbetsmiljö. 
 

Vill du veta mer om klimakteriets påverkan på arbetsplatsen?

Lyssna in på Pulsᐩ Campfire med Jenny Svensson som är expert på området och välkänd profil från BeGreat.se

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Att bli chef för första gången är en spännande upplevelse, fylld med möjligheter att växa som person och lära sig nya färdigheter. …

Safeture – ett växande SAAS-bolag Safeture är ett svenskt SAAS-bolag med fokus på säkerhets- och riskhanteringslösningar för anställda över hela världen. Safeture …

Vi lever i en föränderlig värld där många företag står inför utmaningen att inte bara anpassa sig utan också att leda förändringen. …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen