Leda på distans

Leder du medarbetare på distans? Fler och fler leder sina team på distans och vi har samlat all kunskap och inspiration som du behöver här för att skapa engagerade och högpresterande team på distans.

BOKA DEMO
Bli en bättre ledare och chef med guider från Pulsᐩ Solutions

Kom igång med ledarskap på distans

Kanske har du medarbetare som jobbar hemma eller på annan ort, kanske t.o.m i ett annat land?

Att leda på distans kan skapa en hel del utmaningar. Här hittar du konkreta tips och inspiration på hur du som ledare kan leda medarbetare som arbetar hemma och på distans.

Work from home

Onboarda nya medarbetare som chef på distans

Att onboarda medarbetare på distans är ingen lätt uppgift och samtidigt är en framgångsrik onboardingprocess väldigt viktigt för att snabbt få medarbetare produktiva och inte minst engagerade.

Här hittar du några tips på hur du framgångsrikt onboardar en medarbetare på distans.

onboarding på distans

Jobba med medarbetarengagemang på distans

En av de viktigaste uppgifterna hos en ledare är att skapa rätt förutsättningar för en bra arbetsmiljö och ett högt engagemang och välmående hos sina medarbetare.

Detta görs vanligtvis genom att ledaren arbetar med tre grundläggande psykologiska behov som alla människor vill ha: autonomi, samhörighet och kompetens. Här hittar du några guider på hur du som ledare kan skapa rätt förutsättningar för ett högt medarbetarengagemang när du leder på distans.

Håll dig själv produktiv och motiverad när du leder på distans

Om du själv är motiverad och produktiv när du leder på distans så sprider detta sig till ditt team.

Såklart är det svårt att alltid vara på topp, men här hittar du några tips på hur du skapar rätt förutsättningar för dig själv när du leder på distans.

En riktigt bra film om hur du leder på distans

Telias film där bl.a Johan Book medverkar är riktigt bra. Johan berättar bl.a att våra drivkrafter som medarbetare är samma oavsett om du jobbar på distans eller på kontoret. Han ger konkreta exempel på hur chefer som leder på distans gör för att lyckas.

Vårt bästa boktips om ledarskap och arbete på distans

Boken, ”REMOTE: Office Not Required” är skriven av grundarna till mjukvaruföretaget Basecamp. På Basecamp brinner man verkligen för människor och affärer.

I boken delar de med sig av sina lärdomar kring hur man får en fungerande arbetsplats där medarbetarna får arbeta på distans.

Arbeta på distans
Rulla till toppen