Fem vanor som tar ditt ledarskap till nästa nivå

Vanor för duktiga ledare

Vilka är dina vanor som ledare? Är du en erfaren chef eller just börjat i en roll som ledare? Oavsett så kan vi alltid utvecklas och bli bättre som chefer och ledare. Vi utvecklas hela tiden, antingen blir vi sämre, eller blir vi bättre.

Ett bra ledarskap är verkligen grundläggande för ett högt medarbetarengagemang, välmående och affärsresultat på jobbet.

Här är några vanor som garanterat utvecklar ditt ledarskap i rätt riktning, om du utför dem vill säga 🙂

olika orsaker:

Ha förtroende för dina medarbetare

Ett högt förtroende är grundläggande för att ett team ska kunna prestera. Visa förtroende för ditt team och dina medarbetare. Lita på att de kan lösa sina uppgifter på bästa sätt. Stötta dem när de behöver det.

Kommunicera

Öppenhet i kommunikation och i hur du agerar som ledare är en grundläggande faktor för att skapa förtroende. Så kommunicera positiva och negativa nyheter, ge utvecklande feedback. Skapa en organisation där man får utmana sig själv och vågar testa nya grejer, får misslyckas ibland och kommunicera kring detta och lära sig något. Det driver både medarbetarengagemang och innovationskraft.

Ha integritet

De flesta anställda uppskattar en hög integritet hos sin ledare. Var ärlig, rättvis, uppriktig och behandla alla på samma sätt som du själv vill bli behandlad.

Var positiv

Om du som ledare och chef går runt och gnäller och klagar så kommer dina medarbetare att göra det samma. Att vara negativ är riktigt dåligt för medarbetarengagemang och välmående. Så försök ha en positiv inställning och se möjligheter. Det innebär inte att du inte ska lyssna eller blunda för problem som uppstår. Men det innebär att du bör ha en positiv grundsyn, visa empati och var lösningsfokuserad.

Våga fatta beslut

En av de mest grundläggande uppgifterna för en ledare är att fatta beslut. Effektiva ledare är inte rädda för att fatta avgörande och ta tuffa beslut snabbt när omständigheterna kräver det. När du har all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut, tveka inte - gör det. Och när du väl har fattat ett beslut, så håll dig till det såvida det inte finns en särskilt bra anledning för dig att ändra det.

Vill du bli ännu vassare som ledare? Prenumerera på vår blogg här.

Lycka till och hör såklart av dig om du undrar något 🙂

Varför finns Puls Solutions?

Puls Solutions finns därför att vi vill förändra världen kring hur man arbetar med medarbetarengagemang.

Vi erbjuder en AI baserad engagemangsplattform för att skapa rätt förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett högt medarbetarengagemang. En plattform som är chefens bästa vän.

Vår plattform gör medarbetarna delaktiga, avlastar cheferna och hjälper dem att prioritera och implementera förbättringar som leder till ökat medarbetarengagemang och ökat affärsresultat. På riktigt.

Läs mer om våra produkter här.

Leave a Reply