Compassionfokuserat ledarskap – Omtänksamt ledarskap och en god investering!

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Compassionfokuserat ledarskap-Omtänksamt ledarskap och en god investering!

Att nå höga siffror som resulterar i ett bra resultat är något alla organisationer strävar efter. I dagens samhälle är det svårt att undvika att stort fokus landar i prestationer och resultat i ett företag. Som ledare är det viktigt att lyfta och fokusera på medarbetarnas välbefinnande och utveckling och inte enbart företagets resultat. Mår medarbetaren bra och har en god hälsa, kommer personen också att prestera bättre vilket då förmodligen leder till bättre resultat. 

Som nämnts i tidigare blogginlägg har Puls Solutions tre värdeord: enkla, omtänksamma och modiga. Idag har vi fokuserat mer på värdeordet omtänksamma. Omtänksamma, det ordet tycker vi beskriver Puls väldigt bra eftersom vi är omtänksamma mot våra kunder men också mot varandra internt i organisationen. Vi hjälper varandra kontinuerligt och vill allas bästa oavsett vilken roll eller vilka arbetsuppgifter vi har. För vill vi nå framgång, så gör vi det tillsammans och det gör vi genom att ha förståelse och empati för varandra.

Att vara en omtänksam ledare är en god investering för alla organisationer. Compassionfokuserart ledarskap är något som betonar vikten av medkänsla och empati i arbetsmiljön. Syftet med ett Compassionfokuserat ledarskap är att alla ska arbeta tillsammans för att skapa förutsättningar där alla i verksamheten får stöd för att skapa ett utvecklande och hållbart arbetsliv. Hur arbetsklimatet är på din arbetsplats genomsyrar hela organisationen. Alla individer behöver bekräftelse på olika sätt. Som medarbetare vill du känna att du bidrar, gör nytta och tillför något till företaget som gör att både du och företaget utvecklas och når framgång. Det är därför viktigt att personen känner sig trygg i sin arbetsmiljö och känner mening med sina arbetsuppgifter och sitt jobb.

Nedan finns några nyckelaspekter av Compassionfokuserart-ledarskap

Empatiskt ledarskap – Compassionfokuserat ledarskap innebär att ledaren har en förståelse och är medveten om medarbetarnas behov och känslor. Ledaren strävar efter att vara närvarande och lyhörd för att kunna erbjuda rätt vägledning och stöd när det väl behövs.

Känslighetsförväntningar –
Ledaren tar hänsyn till de mänskliga faktorerna och har realistiska förväntningar på sina medarbetare. Alla människor har svåra perioder i livet någon gång, här finns ledaren och stöttar samt motiverar. Individen ska inte känna att det skapas en situation av stress och press.

Skapande av en positiv arbetskultur – Genom att en compassionsfokuserad ledare prioriterar medkänsla så bidrar denna ledarskapsstil till en positiv arbetskultur. En arbetskultur där medarbetarna känner sig både respekterade och värderade. Detta i sin tur kan leda till ökat engagemang, trivsel och prestation.

Fokus på utveckling: Stödja medarbetaren i sin utvecklingsprocess, både sin professionella samt personliga utvecklingskurva. Genom att främja en miljö där de anställda känner sig uppskattade för deras prestationer, stärker deras självförtroende. Detta är en grund för att både individen och företaget ska kunna vidareutvecklas och växa på lång sikt. 

Medkänsla som grundläggande princip –
En compassionfokuserad ledare har förståelse och betonar vikten av medkänsla till sina medarbetare. Att skapa en kultur där de anställda behandlas med empati och förståelse, som innebär att ledaren är lyhörd och har en förståelse för människors individuella utmaningar och på så sätt stödja dem med rätt verktyg. 

Vill du veta mer om bra kost, regelbunden träning och hur sund livsstil kan revolutionera din arbetsdag?

Lyssna in på Pulsᐩ Campfire med Jonas Bergqvist, Paleo Institute om hur du kan ta din 
arbetsprestation till nästa nivå genom att äta bra och träna rätt. 

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Nu när våren är här och valborgsmässoafton närmar sig med dess traditionella firanden, står vi inför en tid av förnyelse och reflektion, …

En ny värld väntar för många företag. I takt med att teknologin utvecklas blir artificiell intelligens (AI) alltmer integrerad i våra dagliga …

Att bli chef för första gången är en spännande upplevelse, fylld med möjligheter att växa som person och lära sig nya färdigheter. …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen