Polisförbundet vill agera proaktivt

Dela gärna inlägget om du tycker att det är bra :)

Polisförbundet

Polisförbundet vill agera proaktivt i frågor kopplat till arbetsmiljö och medarbetarengagemang

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund för poliser där 94% av alla aktiva poliser är medlemmar. Ungefär 1300 förtroendevalda och 30 anställda arbetar med att skapa goda arbetsvillkor för medlemmarna genom medlemsservice, förhandlingar, administration, förvaltning, information samt opinionsbildning och påverkan av beslutsfattare på olika nivåer.

”Vi har tidigare använt oss av traditionella undersökningar som genomfördes med ett par års mellanrum. Medarbetarna upplevde inte det som proaktivt och tillräckligt motiverande, resultaten dröjde och det upplevdes inte vara en del av vardagen. Med Pulsᐩ kan vi som organisation kontinuerligt mäta hur medarbetarna upplever arbetsmiljön/platsen och få insikter i realtid för att kunna agera proaktivt” säger Ann Westman, administrativ chef på Polisförbundet.

På polisförbundet har man tagit fram mål och arbetar fokuserat med ett i taget för att mäta av om de tar sig framåt i frågan.

Vi har valt att göra Pulsmätningen ca 3 ggr/år, då hinner både chef och medarbetare utföra de aktiviteter som skapar engagemang och förståelse för organisationen, målen och arbetsmiljön” säger Ann. 

Vidare menar Ann att fördelarna med Pulsᐩ är att det är ett verktyg som de själva förfogar över:

 ”Vi får snabbt återkoppling och kan känna av hur organisationen mår. Verktyget stöttar medarbetarna att ta ansvar och se till att chefen fokuserar på rätt saker, det skapar engagemang för alla anställda. Det blir en naturlig del i vår vardag och alla känner av att frågorna finns på agendan.” 

Polisförbundet

Snabbfakta

Vem: Ann Westman, administrativ chef

Bransch: Yrkesförbund

Favoritfunktioner:

Vill du utveckla ditt team och ditt ledarskap?

Kolla in Pulsᐩ. En AI-baserad plattform som coachar medarbetare och chefer till att må och prestera bättre.

Mer från vår blogg som du kanske gillar?

Påskveckan är igång och det är en period som präglas av historiska och kulturella ritualer där många avstår från det vardagliga för …

Advenica AB är ett ledande företag inom cybersäkerhet Advenica AB är ett ledande företag inom cybersäkerhet med drygt 100 medarbetare fördelade på …

Att hantera effekterna av klimakteriet på arbetsplatsen kan vara en stor utmaning, kanske särskilt för manliga chefer som varken har egna erfarenheter …

Gillar du våra blogginlägg?

Få dem skickade till dig så du inte missar några tips!

Rulla till toppen